ГоловнаПолітика

Російського правозахисника не пустили в Україну на вимогу правоохоронних органів

Правозахисник летів до Києва, щоб узяти участь у міжнародній конференції

Російського правозахисника не пустили в Україну на вимогу правоохоронних органів
Фото: Євромайдан SOS/ Facebook

Голова комісії РПЛ з прав людини за кордоном Андрій Юров не зміг потрапити в Україну в неділю через заборону для нього в'їжджати в країну.

Про це повідомили в прес-службі української Державної прикордонної служби.

"Було доручення правоохоронних органів, у зв'язку з чим цьому громадянинові було відмовлено в перетині кордону", - сказали в прес-службі. При цьому співрозмовник агентства не уточнив, який саме орган заборонив Юрову в'їзд в Україну, пославшись на те, що не уповноважений розголошувати таку інформацію.

Як відомо, в неділю Україна відмовилася впускати члена президентської ради з прав людини та експерта Московської Гельсінкської групи Андрія Юрова.

Сам Юров заявив, що його затримали на паспортному контролі в Україні, де повідомили, що він оголошений персоною нон грата і що в'їзд у країну йому закрито. За словами правозахисника, він летів до Києва, щоб узяти участь у міжнародній конференції і зустрітися з місцевим омбудсменом. Юров також повідомив, що йому вручили "офіційний папір", в якому сказано, що в'їзд у країну йому заборонив уповноважений державний орган України. На словах йому сказали, що це зробила Служба безпеки України (СБУ).

Нагадаємо, в грудні в Україну не впустили журналіста грузинської телекомпанії "Руставі-2" Давида Какулію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram