ГоловнаПолітика

МЗС України підтвердило арешт у Туреччині українця, який намагався викрасти літак

Відомство не повідомляє, на який термін заарештовано українця

МЗС України підтвердило арешт у Туреччині українця, який намагався викрасти літак
Фото: sled.net.ua

Суд у Туреччині 9 лютого обрав запобіжний захід у вигляді арешту для громадянина України, який намагався захопити літак, що прямував із Харкова до Стамбула, і вимагав скерувати його в Росію.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

"У суботу, 9 лютого, відбулося засідання, на якому ухвалено рішення про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, і зараз він перебуває в місцевій в'язниці міста Стамбул", - сказав Перебийніс.

Того самого дня виконуючий обов'язки генерального консула України в Стамбулі зустрівся із затриманим українцем у присутності прокурора.

Зокрема, з'ясовано, що стан здоров'я українця задовільний, скарг на умови утримання він не має, а також він забезпечений адвокатом і перекладачем.

Перебийніс повідомив, що Генконсульство України в Стамбулі готове надавати заарештованому українцеві консульську правову допомогу.

Водночас директор департаменту інформаційної політики МЗС не повідомив, на який термін заарештовано українця.

Нагадаємо, 7 лютого пасажир літака Харків-Стамбул турецької авіакомпанії Pegasus Airlines намагався змусити екіпаж направити літак в Сочі. За словами представника Служби безпеки України, чоловік під час польоту спробував увірватися в кабіну пілотів, зажадав розвернути літак у Сочі, звільнити затриманих учасників сутичок на вулиці Грушевського в Києві і погрожував підірвати літак.

За попередніми даними, бешкетник перебував у стані алкогольного сп'яніння і добровільно здався поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram