ГоловнаПолітика

Кернес готовий піти, якщо цього захочуть харків'яни

Міський голова запевняє, що не тримається за крісло

Кернес готовий піти, якщо цього захочуть харків'яни
Фото: Предоставлено пресс-службой Геннадия Кернеса

Міський голова Харкова Геннадій Кернес впевнений, що мешканці міста повністю підтримують як президента України Віктора Януковича, так і самого мера Харкова.

Про це він з упевненістю заявив в інтерв'ю "Вести. Репортер".

Водночас, за словами мера, якщо ситуація зміниться, то він готовий подати у відставку і звільнитися з посади міського голови.

"Якщо знадобиться - я піду. Я зовсім не тримаюся за це крісло. Коли мені згадують, що я стояв 2004 року на "помаранчевому" майдані, я відповідаю: не важливо, хто і де стояв, важливо, ким ти став. Я відповідаю за свої вчинки", - підкреслив Кернес.

Як зазначив міський голова, він не допустить в Харкові такої ситуації, яка склалася в Києві, тим більше, що Євромайдан тут підтримують не такі широкі маси.

"Людей, яких ви назвали "євромайданівцями", в Харкові небагато - щонайбільше 250 осіб. Це в сонячний день. І те словоблуддя, яке там ллється, тягне за собою почасти й ті страшні події, які сьогодні відбуваються в Києві. Якщо в столиці це все проґавили і не побачили, то я не хотів би, щоб і в Харкові це проґавили. Ми все чуємо, все бачимо і нічого схожого не допустимо. Тому й вживаємо превентивні заходи, у тому числі попереджаємо словами", - зазначив Кернес.

Нагадаємо, раніше Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив про готовність до будь-якого розвитку подій у Україні, в тому числі до мобілізації прибічників влади для підтримки президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram