ГоловнаПолітика

Яценюк виступає за спрощену процедуру імпічменту президента

Яценюк також вважає, що формувати і відправляти уряд у відставку має Верховна Рада

Яценюк виступає за спрощену процедуру імпічменту президента
Фото: EPA/UPG

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк виступає за спрощену процедуру імпічменту президента за ініціативою 150 депутатів Ради. Про це він сказав у неділю, виступаючи на десятому Народному вічі на Майдані Незалежності в Києві.

"Президент України, згідно з нашим баченням, повинен знати, що 150 народних депутатів України, які представляють сьогодні українську опозицію, повинні отримати право відставки глави держави... Спрощена процедура імпічменту президента", - сказав Яценюк.

При цьому він звернувся до присутніх на Майдані з питанням, чи підтримують вони це, на що отримав схвалення.

Про необхідні зміни до Конституції Арсеній Яценюк зазначив, що вони повинні передбачати формування і відставку Кабінету Міністрів парламентом, а також призначення Верховною Радою генпрокурора, голів СБУ та Антимонопольного комітету.

Яценюк звинуватив президента Віктора Януковича в навмисному затягуванні переговорів з опозицією і висловив упевненість, що численні протести українців у всіх регіонах прискорять перезавантаження влади.

Згідно з чинною Конституцією, президента може змістити з посади парламент у порядку імпічменту в разі вчинення ним державної зради або іншого злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram