ГоловнаПолітика

Українець, який намагався захопити літак, вимагав звільнити майданівців

Харків'янин планував теракт

Українець, який намагався захопити літак, вимагав звільнити майданівців
Фото: ru-newz.ru

Слідче управління Служби безпеки України в Харківській області розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом погрози вчинення терористичного акту пасажиром літака, який летів рейсом "Харків - Стамбул".

Про це повідомив під час прес-конференції начальник Головного слідчого управління СБУ Максим Ленко.

За його словами, цей пасажир під час польоту спробував увірватися в кабіну пілотів. При цьому він вимагав розвернути літак у Сочі, де, за його словами, "перебувають Путін і Янукович, у яких руки в крові". Також затриманий вимагав звільнити всіх "заручників України", повідомляє УНІАН. "У разі невиконання вимог пасажир погрожував підірвати літак, заявивши, що при ньому є вибуховий пристрій. Членам екіпажу вдалося заспокоїти цього пасажира тільки шляхом обманного маневру літака", - додав Ленко.

Встановлено, що це був 44-річний харків'янин.

Нагадаємо, 7 лютого, українець спробував змусити екіпаж рейсового літака "Харків- Стамбул" скерувати літак у Сочі. Із цього приводу представник МЗС Євген Перебийніс зазначив, що МЗС має інформацію про те, що українець намагався захопити літак Харків-Стамбул і відправити його в Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram