ГоловнаПолітика

Булатов розповів про те, як починався Автомайдан

Громадською діяльністю активіст займається з весни 2013 року

Булатов розповів про те, як починався Автомайдан
Фото: Макс Левин

Лідер Автомайдану Дмитро Булатов розповів, як починався Автомайдан.

"Для мене Автомайдан почався так. Я прокидаюся в суботу 30 листопада, роблю собі каву, читаю листування у Фейсбуці. І бачу повідомлення про те, що нашого спільного знайомого забрали вночі в міліцію за те, що він намагався посадити у швидку побиту на Майдані дівчину", - розповів Дмитро в інтерв'ю LB.ua.

Згодом Булатов з новин дізнався, що вночі на Майдані відбувся силовий розгін активістів Євромайдану.

"Чесно кажучи, мене просто розірвало від внутрішнього обурення. Подзвонив своєму другові Олексію Гриценко. Кажу: "Олексію, треба з цим щось робити". Він мені відповідає: "Так, є думка - висловити протест автопробігом". Мені думка дуже сподобалася. Ми причепили прапор до машини і поїхали районами Києва, дорогою запрошуючи інших водіїв приєднатися до нас", - зазначив активіст.

Також Булатов розповів, що громадською діяльністю займається з весни 2013 року.

"Але тематика раніше була інша - національний рейтинг благодійників, спорт, здоровий спосіб життя, фандрайзинг під проект споруди спортивних локацій і майданчиків, на яких могли б безкоштовно тренуватися діти. Щоб робити все це, я створив громадську організацію", - зазначив Дмитро.

Також, за словами Булатова, після жахливої трагедії у Львові організація вирішувала проблеми відкритих люків. "Вдалося винести проблему в публічну площину, міська влада заворушилися й активніше намагалася ці люки закривати. А потім уже був Майдан", - додав активіст.

Докладніше читайте в інтерв'ю тут.

Нагадаємо, Дмитра Булатова викрали 22 січня. Кілька днів викрадачі били і катували активіста. 30 січня його залишили в лісі під Києвом, після чого він дістався до найближчого населеного пункту і вийшов на зв'язок з близькими. Згодом його госпіталізували в одну з приватних клінік Києва з численними травмами. У неділю, 2 лютого, Булатов вилетів до Литви на лікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram