ГоловнаПолітика

"Батьківщина" заявляє про намір Януковича призначити Клюєва прем'єром

Опозиція закликає "регіоналів" не погоджуватися на таку пропозицію

"Батьківщина" заявляє про намір Януковича призначити Клюєва прем'єром
Фото: www.golosua.com

Опозиція заявляє про намір президента України Віктора Януковича внести кандидатуру голови своєї адміністрації Андрія Клюєва на посаду прем'єр-міністра, а також про можливість реалізації силового сценарію в країні.

Про це на брифінгу сказала депутат Ради Леся Оробець ("Батьківщина").

"Нам із наших джерел у парламенті стало відомо, що депутатів від Партії регіонів зараз дуже активно "опрацьовують", зокрема погрозами, проголосувати за кандидатуру Клюєва як прем'єр-міністра", - сказала вона.

При цьому, на думку Оробець, призначення Клюєва прем'єром означатиме, що влада готова перейти до силового сценарію придушення акцій протесту.

Депутатка стверджує, що візит Януковича в Росію також спрямований на реалізацію силового сценарію.

"Остання його поїздка в Сочі коштувала нам євроінтеграції. Зараз він поїхав, щоб остаточно переконатися в підтримці силового сценарію "примушування до миру", - заявила парламентарка.

Тому Оробець, а також депутати Андрій Шевченко, Андрій Павловський, Олександр Бригинець і кілька інших підписали і скерували депутатам Ради від фракції Партії регіонів відкрите звернення з проханням запобігти реалізації силового сценарію.

"Закликаємо вас (депутатів від фракції Партії регіонів) проявити громадянську свідомість і чітко дати зрозуміти групі "яструбів" в оточенні президента, що ніколи не підтримаєте курс на силове придушення народного протесту, не дасте згоди сформувати диктаторський уряд замість уряду народної довіри!" - наголошено в листі.

Нагадаємо, раніше голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що подання про призначення голови Адміністрації президента Андрія Клюєва на посаду прем'єра наразі не готують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram