ГоловнаСуспільствоЖиття

Булатов розповів подробиці викрадення

Активіста тримали весь час із закритими очима

Булатов розповів подробиці викрадення
Дмитрий Булатов
Фото: newsoboz.org

Співзасновник Автомайдану Дмитро Булатов під час прес-конференції, яку він дав з литовської лікарні, розповів подробиці свого викрадення 22 січня.

"22 січня я поїхав на своїй машині у справах, провів кілька зустрічей. Мене повідомили, що влада заарештовує всі мої рахунки та майно. Дізнавшись про це, я залишив машину на стоянці й поїхав на таксі до банкомату знімати гроші з банківських карт. Я переживав, що на машині мене можуть зупинити співробітники ДАІ", - розповів Булатов.

Коли Булатов під'їхав до банкомату, за його словами, він побачив близько 10 осіб спортивної зовнішності й постарався пройти повз них.

"Все відбувалося в Києві, на розі Закревського та Маяковського. Чекаючи біля дороги, я отримав удар у потилицю. Мене підхопили й затягнули в мікроавтобус. Всередині автомобіля мене кілька разів дуже сильно вдарили. Мені здається, що близько години мене куди кудись везли. Не можу сказати точно скільки, мені здається, що близько години", - додав активіст.

"Після цього мене привезли в якесь місце. Там було тільки дерев'яне ліжко та відро, щоб ходити в туалет. На мене одягли окуляри для плавання з ватою всередині. Мене попередили, що знімати окуляри не можна. Іноді, коли вони йшли, я їх знімав. Тому й побачив ліжко та відро ", - додав Булатов.

Нагадаємо, Дмитра Булатова викрали 22 січня. Кілька днів викрадачі били та катували активіста. 30 січня його залишили в лісі під Києвом, після чого він дістався до найближчого населеного пункту і вийшов на зв'язок з близькими. Пізніше його госпіталізували в одну з приватних клінік Києва з численними травмами. За словами Булатова, викрадачі говорили з "російським акцентом" і допитували його на тему фінансування протестів на Україні.

МВС розслідує три версії викрадення Булатова.

При цьому, литовський уряд офіційно підтвердив наявність слідів тортур на тілі активіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram