ГоловнаПолітика

Яценюк заявив, що опозиція підготувала свій проект Конституції

Спікер каже, що жодного законопроекту про конституційну реформу у ВР не зареєстровано

Яценюк заявив, що опозиція підготувала свій проект Конституції
Фото: Макс Левин

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що опозиція підготувала проект нової Конституції і пропонує винести його на голосування.

"Наша позиція залишається колишньою: проект Конституції готовий... Країні треба перейти на парламентсько-президентську республіку... Ставимо на голосування проект Конституції", - заявив він під час ранкового пленарного засідання Верховної Ради України в четвер.

Яценюк наголосив, що опозиція підготувала "проект нової Конституції, яка чітко відповідає вимогам українського народу і критеріям Венеціанської комісії", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Яценюка, згідно із запропонованими змінами, Україна повертається до парламентсько-президентської республіки: Верховна Рада призначає всіх членів Кабінету Міністрів України, генерального прокурора і від імені народу України виступає як законодавчий орган.

"Зараз кілька тисяч людей рухаються до будівлі Верховної Ради України, щоб вимагати від українського парламенту повернення Основного закону в редакції 2004 року", - повідомив лідер фракції.

Натомість голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що жодних законопроектів про зміни Основного закону в парламенті не зареєстровано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram