ГоловнаСвіт

Зростання боргу України за російський газ викликає побоювання в Кремлі

У РФ заявляють, що не переглядатимуть контрактів

Зростання боргу України за російський газ викликає побоювання в Кремлі
Фото: EPA/UPG

Підстав переглядати фінансові домовленості з Україною немає і не буде, але зростання боргу Києва за газовими контрактами викликає побоювання, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Жодних підстав переглядати колишні домовленості з Україною немає і не буде, але викликає побоювання зростання боргу України за газовими контрактами, ми сподіваємося, що наші українські колеги виконають усі зобов'язання", - цитує Пєскова РИА Новости.

"Путін неодноразово висловлювався на цю тему і наголошував, що допомога надається народу України. Ми сподіваємося на якнайшвидше врегулювання ситуації", - також додав прес-секретар президента й акцентував, що в Москві хочуть розуміти, як витрачатимуть кошти.

"Існують контракти, існують додатки до контрактів. Там чітко прописано, за якою ціною постачають газ, як його оплачують і протягом якого часу, тому в разі елементарного виконання умов чинних документів ні в кого жодних підстав переглядати немає і не буде. Це однозначно", - сказав Пєсков на прохання прокоментувати побоювання українців, що Росія не виконає своїх обіцянок про надання кредиту і перегляне домовленості про постачання газу.

Нагадаємо, в середині грудня 2013 року Росія надала Україні 30% знижку на газ, а також виділила 15 мільярдів доларів кредиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram