ГоловнаСвіт

В Європарламенті обговорили допомогу та санкції для України

ЄС не допустить громадянської війни в Україні

В Європарламенті обговорили допомогу та санкції для України
Фото: EPA/UPG

Депутати Європарламенту провели дебати з українського питання, готуючись до завтрашнього голосування за спеціальну резолюцію щодо ситуації в країні.

Так, депутати дійшли висновку, що Україна сама не зможе зупинити кризу і Європа повинна допомогти їй уникнути громадянської війни, зокрема, надіславши постійну місію.

Євродепутат Ребекка Хармс зазначила, що Євросоюз серйозно поставився до подій в Україні лише після смерті мітингувальників, повідомляє 5 канал.

"Щоб уникнути подальшої ескалації конфлікту ми повинні надіслати в Київ постійну наглядову місію. Лікарі не можуть надати адекватну допомогу пораненим, деяких людей прямо після операції викрадають невідомі. Якщо Україна скотиться до громадянської війни, це буде катастрофа для Європи", - заявила Хармс.

У свою чергу депутат Європарламенту Андріан Северин заявив, що Україна сама не може зупинити цю кризу і їй потрібна допомога ЄС.

"Однак я вважаю, що санкції - крайній захід. Найважливіше - запропонувати Україні економічний і фінансовий пакет допомоги, сумірний з тим, що обіцяла Росія. Ми маємо дати Україні чесний вибір між ЄС та Євразією", - переконаний Северин.

Нагадаємо, у Європарламенті підготовлені сім проектів резолюції щодо ситуації в Україні. Європарламентарі в цілому висловлюють підтримку учасникам акцій на підтримку європейської інтеграції України, засуджують прояв насильства, вимагають звільнення затриманих активістів і проведення розслідувань випадків порушення прав людини.

Також у більшості проектів окремо йдеться про необхідність продовження з боку Євросоюзу надання політичної та економічної підтримки Україні для вирішення кризової ситуації.

У проектах резолюцій найбільших політичних груп Європарламенту включено пункт і про можливість запровадження адресних персональних санкцій проти осіб, відповідальних за порушення прав людини й ескалацію конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram