ГоловнаПолітика

Ігоря Маркова судитимуть в Одесі, - адвокат

Термін утримання під вартою добігає кінця

Ігоря Маркова судитимуть в Одесі, - адвокат
Фото: timer.od.ua

Нардеп Ігор Марков, заарештований у жовтні минулого року, має повернутися до Одеси вже наприкінці цього тижня, тому що термін утримання його під вартою добігає кінця.

Як повідомив адвокат політика Олександр Казарновський, досудове слідство вже завершено, а матеріали розслідування передані до суду.

Маркова судитимуть у Приморському районному суді Одеси, як того вимагає закон.

Зазначимо, що 4 лютого, в Приморський суд Одеси було передано обвинувальний висновок у справі Маркова: тепер саме Приморський суд розглядатиме справу заарештованого політика. Відповідно, і самого Маркова буде переміщено з ІТУ Києва до Одеси.

"Його судитимуть в Одесі, тому що інкриміноване правопорушення відбулося на території саме цього міста. Ми сподіваємося, якщо на суд не чинитиметься політичний тиск, то Маркова судитимуть відповідно до закону", - повідомив адвокат Олександр Казарновський.

За словами юриста, слідство вчасно надало захисту всі матеріали справи, а точна дата суду над Марковим буде відома найближчими днями. "У понеділок відбудеться підготовче засідання, де визначиться дата судового розгляду", - розповів Казарновський.

Нагадаємо, екс-депутата затримали 22 жовтня під час допиту у будівлі обласного управління внутрішніх справ в Одесі. Йому інкримінують організацію й побиття учасників пікету 2007 року. Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для Маркова - арешт до 13 лютого.

Крім того, Печерський районний суд міста Києва 29 січня відхилив клопотання про звільнення Ігоря Маркова з-під варти, хоча досудове слідство у справі політика завершено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram