ГоловнаПолітика

Рада закрилася до четверга

Депутати не змогли налагодити роботу

Рада закрилася до четверга
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак закрив засідання парламенту.

За його словами, до завтрашнього засідання, яке розпочнеться о 10:00, лідери фракцій повинні напрацювати пропозиції змін Конституції.

Спікер вирішив не продовжувати засідання після того, як депутати відмовилися затвердити календарний план проведення своєї четвертої сесії. Відповідно до запропонованого плану, поточна сесія ВР, яка відкрилася 4 лютого, має закритися 11 липня.

За ухвалення відповідної постанови №3565 проголосували 185 депутатів, тоді як мінімально потрібно 226 голосів. Депутати від опозиції одностайно не підтримали документа. Лідери опозиційних фракцій заявили, що приймати будь-які рішення у ВР без розгляду змін до Конституції не можна.

Після цього Рибак поставив на голосування пропозицію затвердити змінений варіант календарного плану, в якому запропоновано працювати в пленарному режимі наступного тижня. Ця пропозиція набрала лише 73 голоси.

Спікер висловив сподівання, що до завтрашнього засідання більшості й опозиції вдасться досягти компромісу.

Нагадаємо, за час сесії ВР, яка відкрилася 4 лютого, наразі не ухвалено жодного рішення - депутати не можуть визначитися, як змінювати Конституцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram