ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС звинуватило у брехні волонтерку Євромайдану

Дівчині нібито пообіцяли заплатити 500 гривень

МВС звинуватило у брехні волонтерку Євромайдану

МВС заявляє, що волонтерка медичної служби Майдану Олександра Хайлак збрехала про своє викрадення співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

Як повідомляє сайт міністерства, із 24 січня ЗМІ поширили інформацію, що нібито на столичному залізничному вокзалі після перевірки документів Олександру Хайлак викрали співробітники спецпідрозділу "Беркут", знущалися з неї, нарешті, вивезли в ліс і покинули на морозі.

"Правоохоронці, перевіряючи цю інформацію, встановили особу потерпілої дівчини. Нею виявилася 19-річна мешканка Київської області. З'ясувалося, що в день свого нібито "викрадення" вона на залізничному вокзалі столиці не знаходилася, а перебувала на так званому "Євромайдані", - запевняє МВС.

"Згодом псевдопотерпіла зізналася правоохоронцям, що зробила неправдиве повідомлення в ЗМІ на прохання незнайомого чоловіка на ім'я Андрій. Він пообіцяв винагороду в 500 гривень за те, що дівчина на камеру розповість надану їй інформацію. Далі історію про своє викрадення активістка оприлюднила в ефірі hromadske.тv", - запевняє міліція.

Повідомляють, що дівчині не вдалося отримати гроші, оскільки замовник зник і на телефонні дзвінки не відповідав. При цьому МВС додало, що Хайлак двічі притягували до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Нагадаємо, в Інтернеті з'явилося відео, на якому Віталій Рубан із Полтавської області заявив, що міліціонери тортурами змусили його розповісти на камеру про зброю, нібито отриману на Майдані.

Учора МВС повідомило, що слідчі відпрацьовують інформацію про причетність жінки до вбивств активістів на вул. Грушевського. Міністерство послалося на оприлюднене виданням "Вести" інтерв'ю з неназваними "друзями загиблого Михайла Жизневського". Ті ж зіслалися на чутки.

Раніше МВС повідомило, що до підпалів декількох десятків машин активістів Майдану причетні інші протестувальники проти влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram