ГоловнаПолітика

У Європарламенті хочуть закрити ЄС для чиновників, які втікатимуть з України

Микола Азаров, за даними місцевих ЗМІ, вже тиждень перебуває в Австрії

У Європарламенті хочуть закрити ЄС для чиновників, які втікатимуть з України
Ребекка Хармс
Фото: Стоп-кадр трансляции заседания Европарламента

Депутат Європарламенту Ребекка Хармс заявила, що в.о. прем'єра Сергій Арбузов, голова Адміністрації президента Андрій Клюєв та екс-прем'єр Микола Азаров мають паспорти громадян Австрії.

Про це вона сказала під час виступу в Страсбурзі, повідомляє "Радіо Свобода".

"Арбузов, Клюєв і Азаров - люди, на яких лежить відповідальність за насильство і терор в Україні, - мають паспорти Австрії і можуть вільно відвідувати ЄС. Про це ми дізналися від наших австрійських колег", - розповіла євродепутат від Німеччини.

Хармс закликала керівництво ЄС ввести санкції проти чиновників, відповідальних за насильство проти мирних громадян під час масових акцій протесту в Україні.

"Є численні приклади нападів на журналістів, громадських активістів, повідомлення про терор, приклади неймовірного насильства щодо цих людей. Візові обмеження для винуватців цього - ось чого хочуть від нас люди в Україні. Пересічні люди страждають від візових обмежень, складно отримати візи, вони до того ж дорогі", - сказала євродепутат.

Хармс зазначила, що "була шокована, коли дізналася, що стільки людей отримали європейські паспорти". "Ми вимагаємо візових обмежень для цих людей і візової лібералізації для пересічної людини з вулиці", - зазначила Хармс.

"Вони отримали багатство через приватизацію, відмивання грошей і уникання сплати податків. Ці люди стали олігархами. І ці люди - коли Янукович говорить про надзвичайний стан - щоб ми не мали ситуації, що ці люди втечуть до Європи - люди, які відповідальні за насильство", - додала євродепутат.

Нагадаємо, Микола Азаров після звільнення з посади прем'єр-міністра вже покинув Україну і перебуває в Австрії. Посольство у Відні відмовилося коментувати цю інформацію.

Зазначимо, що за даними, отриманими в результаті журналістських розслідувань, син прем'єра Миколи Азарова Олексій має вид на проживання, будинок і активи в Австрії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram