ГоловнаПолітика

У Міндоходів запевняють, що не блокували гуманітарної допомоги з Польщі

Вантаж уже нібито в Київській області

У Міндоходів запевняють, що не блокували гуманітарної допомоги з Польщі
Фото: Макс Левин

Міністерство доходів і зборів спростовує інформацію про те, що митниця заблокувала 10 тонн гуманітарної допомоги Євромайдану з Польщі.

"Гуманітарний вантаж, який надійшов із Польщі і нібито заблокований міністерством, прибув на Ягодинську митницю Міндоходів 2 лютого 2014 р. о 18:17. Через 23 хв. (о 18:40) він уже рушив до Києва. З 3 лютого 2014 р. гуманітарний вантаж перебував на Київській міжрегіональній митниці Міндоходов на тимчасовому зберіганні, до отримання необхідних дозволів і документів, визначених чинним законодавством", - стверджують у міністерстві, повідомляє його офіційний сайт.

У відомстві пояснили, що оформлення вантажів гуманітарної допомоги митницями здійснюється протягом 4 годин, якщо такі вантажі визнано гуманітарними і є всі необхідні документи.

При цьому в Міністерстві зазначили, що визнає вантажі гуманітарною допомогою Міністерство соціальної політики України.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Польща зібрала 10 тонн гуманітарної допомоги для протестувальників на Майдані в Києві. Перша машина офіційно перетнула український кордон у неділю, 2 лютого. Проте згодом з'явилася інформація, що цей вантаж заблокували на українській митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram