ГоловнаПолітика

Портнов: опозиція не має шансів змінити Конституцію

Заступник голови АП нагадав про зауваження Венеціанської комісії до Конституції-2004

Портнов: опозиція не має шансів змінити Конституцію
Фото: http://focus.ua

Спроби опозиції змінити Конституцію не мають юридичних перспектив, упевнений перший заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов.

"Цілком очевидно, що це - марна праця, яка не має юридичних перспектив", - зазначив Портнов, повідомляє "Закон і Бізнес".

Він нагадав про резолюцію ПАРЄ, висновки Венеціанської комісії щодо Конституції-2004. "У цих документах констатовано десятки системних зауважень до тексту Конституції зразка 2004 року, а також до процедури її ухвалення", - зазначив Портнов.

Він прогнозує політичне напруження із цього приводу у Верховній Раді, але "не бачить правових можливостей" для повернення до Конституції 2004 року, як це зараз пропонує опозиція.

Про перспективи повернення до парламентсько-президентської республіки він зазначив, що "ми ініціюємо перед суспільством таку роботу і пропонуємо приєднатися до неї всіх зацікавлених осіб". Для цього, на думку Портнова, влада і опозиція повинні почати спільну роботу за участю вчених і громадськості.

Нагадаємо, вчора лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція виступає за те, щоб на пленарному засіданні Верховної Ради 4 лютого депутати розглянули акт про повернення до Конституції 2004 року.

Окрім того, позафракційний нардеп Давид Жванія заявив, що в Раді є більшість, яка проголосує за повернення Конституції 2004 року і сформує коаліційний уряд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram