ГоловнаПолітика

Герега оголосила перерву в засіданні Київради. Бюджету-2014 наразі не ухвалили

Депутати голосуватимуть за бездефіцитний бюджет руками

Герега оголосила перерву в засіданні Київради. Бюджету-2014 наразі не ухвалили
Галина Герега

Секретар Київської міськради Галина Герега оголосила перерву в засіданні на 30 хвилин.

Вона також попросила депутатів не розходитися.

Як сказано в релізі прес-служби Київради, розданому журналістам перед початком засідання, в проекті бюджету Києва на 2014 рік передбачено доходи в розмірі 20,1 млрд грн, трансфери з держбюджету - 3,2 млрд грн, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Загальний обсяг видатків бюджету Києва на 2014 рік становитиме 19,8 млрд грн, тобто профіцит передбачено на рівні 303,5 млн грн. Ці кошти передадуть із загального фонду бюджету до бюджету розвитку і використають для повернення кредитів і погашення середньострокової позики, отриманої 2013 року.

За словами секретаря Київради Галини Гереги, "бюджет на цей рік радше бюджет 2013 року, але вже сьогодні можна сказати, що цей рік буде фінансово складним".

Герега також зазначила, що голосування за проект бюджету проходитиме за спрощеною процедурою - руками, яка нібито передбачена частиною 16 статті 38 регламенту Київради. Пропозиції депутатів про коригування бюджету внесено в його текст. Ті зауваження, які надійдуть під час обговорення, також врахують в остаточному варіанті документа під час голосування.

За словами Гереги, з пропозицією голосувати за зміненою процедурою до неї звернулися голови депутатських фракцій і груп Київради.

Сьогодні Київрада планує прийняти міський бюджет і програму соціально-економічного розвитку Києва на 2014 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram