ГоловнаПолітика

Лукаш: силовиків, які перевищили повноваження, амністія не торкнеться

Умова у вигляді обов'язкового звільнення будівель і вулиць залишається незмінною

Лукаш: силовиків, які перевищили повноваження, амністія не торкнеться
Елена Лукаш

Силовиків, що перевищили посадові повноваження щодо протестувальників, амністія не торкнеться, заявила міністр юстиції Олена Лукаш.

Нагадаємо, 29 січня Верховна Рада ухвалила закон про амністію в редакції нардепа від Партії регіонів Юрія Мірошниченка. Закон набрав чинність 2 лютого.

Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань» (№4021-3) передбачає звільнення від кримінальної відповідальності осіб, підозрюваних і обвинувачених у порушенні низки статей Кримінального кодексу. Амністія торкнеться тих, хто вчинив протиправні діяння під час масових протестних акцій, які почалися 21 листопада.

У документі ясно вказано умову, за якої буде виконана норма про амністію, - звільнення приміщень обласних, міських і районих адміністрацій, а також розблокування вул. Грушевського та інших вулиць та бульварів у Києві, крім тих, на яких проходять мирні акції протесту. Також зазначено термін, за час якого умову має бути виконано - 15 днів після набуття чинності документа.

Під час зустрічі з іноземними послами Олена Лукаш уточнила, що амністія не торкнеться силовиків, які перевищили посадові повноваження.

На запитання посла Швеції міністр сказала: «Якщо я правильно вас зрозуміла, ви питаєте, чи будуть амністовані посадові злочини у вигляді перевищення владних повноважень. Ні, не амністують».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram