ГоловнаПолітика

Два бойові кораблі США увійшли в Чорне море

Офіційна версія - забезпечення безпеки Олімпіади в Сочі

Два бойові кораблі США увійшли в Чорне море
USS Ramage
Фото: www.strategypage.com

Американський есмінець з крилатими ракетами "Ремідж" (USS Ramage, DDG-61) і флагманський корабель шостого флоту США "Маунт Уїтні" (USS Mount Whitney, LCC/JCC 20) увійшли в Чорне море.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на військово-дипломатичне джерело.

За словами співрозмовника, нещодавно кораблі пройшли протоки Дарданелли та Босфор за взаємною домовленістю з турецькою стороною. На борту американських кораблів перебувають понад 600 морських піхотинців.

Джерело зазначило, що вектор руху дозволяє припускати, що вони прямують до чорноморських берегів України. Співрозмовник агентства підкреслив, що питання заходження американських кораблів у російські територіальні води наразі не стоїть.

Раніше повідомляли, що США готові дислокувати в Чорному морі два кораблі військово-морських сил, які можуть бути за запитом Росії задіяні для захисту Олімпійських ігор у Сочі. У Пентагоні заявляли, що заходження кораблів буде здійснено в рамках стандартного військового планування для забезпечення безпеки під час проведення Олімпіади.

За словами контр-адмірала ВМС США Джона Кірбі, Вашингтон також готовий задіяти авіацію. Запитів від Москви з цього приводу наразі не надходило.

З російськими спецслужбами для забезпечення безпеки Зимових ігор активно співпрацюють колеги з США, Європи та країн Азії. На початку січня газета Washington Post з посиланням на директора ФБР Джеймса Комі повідомила, що близько тридцяти агентів ФБР зараз працюють у Росії - близько двох десятків співробітників бюро відправлені в Москву, понад десять - прибули до Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram