ГоловнаПолітика

МВС не закривало справу Булатова

Про дозвіл на виїзд клопотала Генпрокуратура

МВС не закривало справу Булатова
Фото: www.bbc.co.uk

Кримінальну справу проти лідера руху «Автомайдан» Дмитра Булатова не закрито.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на МВС України.

Як пояснили у відомстві, рішення не поміщати Булатова під домашній арешт, раніше ухвалене Шевченківським судом Києва, стосується лише запобіжного заходу, але не «суті кримінальних виробництв». У міліції також заявили, що поки не закрито жодної зі справ, в яких фігурує Булатов - у тому числі не закрито ту, де він виступає в ролі потерпілого.

Про те, що справу проти Дмитра Булатова закрито, раніше повідомив опозиційний депутат Петро Порошенко.

Раніше 2 лютого Шевченківський суд Києва відмовився задовольнити клопотання слідства про поміщення Булатова під домашній арешт. В результаті опозиціонер, який перебував у київській клініці «Борис», вирушив на лікування в Литву. Про дозвіл на виїзд для активіста клопотала Генеральна прокуратура. Виїзду Булатова за кордон домагалися іноземні дипломати.

Булатов разом з іншими учасниками руху «Автомайдан» обвинувачується в організації масових заворушень. Справу проти активістів було порушено 24 січня.

Дмитра Булатова викрали 22 січня. Кілька днів викрадачі били та катували опозиціонера. 30 січня його залишили в лісі під Києвом, після чого він дістався до найближчого населеного пункту і вийшов на зв'язок з близькими. Пізніше його госпіталізували в одну з приватних клінік Києва з численними травмами. За словами Булатова, викрадачі говорили з «російським акцентом» і допитували його на тему фінансування протестів на Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram