ГоловнаПолітика

Захарченко пообіцяв не затримувати Булатова

Лідера Автомайдану оголосили в розшук 24 січня

Захарченко пообіцяв не затримувати Булатова
Фото: http://mvs.gov.ua/

В.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив , що "брати під варту Дмитра Булатова міліція не збирається".

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Захарченко нагадав, що Булатов фігурує у двох кримінальних процесах: як потерпілий - за фактом його викрадення (ст. 146 Кримінального кодексу України), а також як підозрюваний у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень (ст. 294 КК).

"24 січня громадянина Булатова оголосили в розшук як підозрюваного. Суд ухвалив рішення про його затримання та доставку до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Після того, як Дмитро Булатов знайшовся, слідчий, зважаючи на стан здоров'я потерпілого, звернувся в суду з клопотанням про пом'якшення запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт", - зазначив Захарченко.

Він підтвердив, що ні допитати Булатова як потерпілого, ні повідомити його про зміну запобіжного заходу міліціонерам не вдалося, оскільки лікарі ще не дозволяють проводити з ним слідчі дії.

"Характер і ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, отриманих громадянином Булатовим, працівникам міліції поки не повідомляється", - обурився Захарченко.

При цьому він зазначив, що зараз Булатова в лікарні "охороняють" співробітники міліції.

Нагадаємо, Булатов зник 22 січня. За словами друзів, його викрали невідомі в одному зі спальних районів Києва. 30 січня його вивезли в лісосмугу, покинули там. Булатов сам дійшов до найближчого села, звідки зміг зв'язатися з друзями. За попереднім діагнозом лікарів, у потерпілого численні гематоми на тілі та обличчі, а також різані рани вух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram