ГоловнаПолітика

Тимошенко: без санкцій переговори не будуть успішними

Дипломатичний тиск влада ігнорує, зазначає екс-прем'єрка

Тимошенко: без санкцій переговори не будуть успішними
Фото: http://tymoshenko-vona.com

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що тільки санкції демократичних країн проти української влади можуть запобігти ескалації кризи і новим людським жертвам.

"Санкції абсолютно необхідні, оскільки зараз починається відлік кожної години, коли ще можна запобігти втраті людських життів у цій боротьбі, яку цей режим почне, щоб залишитися при владі", - сказала Юлія Тимошенко в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera, оприлюдненому на сайті "Батьківщини".

На її думку, Європа розчарована розвитком України за президентства Віктора Януковича. "Усі ці чотири роки ми просили Європейський Союз і західні країни не ставитися до Януковича як до легітимного, проєвропейського політика. І тільки зараз європейські лідери нарешті зрозуміли, що він брутально зневажає демократичні цінності", - вважає вона.

"Західні країни вперше обговорюють можливість застосування санкцій. Такі санкції повинні завдати удару по фінансовій підтримці диктаторського режиму і тих політиків, які відповідальні за насильницькі дії проти українців. Без санкцій неможливо починати справжні переговори, оскільки ця влада вже продемонструвала свою здатність ігнорувати політичний дипломатичний тиск з-за кордону", - наголосила Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram