ГоловнаПолітика

Міліція оголосила в розшук активістів Булатова, Гриценка, Карася, Данилюка і Кобу

У МВС вважають, що активісти переховуються від влади

УБОЗ ГУМВС Києва оголосило в розшук активістів Автомайдану - сина народного депутата Анатолія Гриценка Олексія, Дмитра Булатова та Сергія Кобу, члена київської ВО "Свобода" Євгена Карася, а також лідера громадського руху "Спільна справа" Олександра Данилюка.

Про це свідчать дані, опубліковані на сайті МВС.

Гриценка звинувачують за ст. 294, ч. 2 (Масові заворушення) Кримінального кодексу України. Його внесли до категорії осіб, які переховуються від органів досудового розслідування. Як запобіжний захід для нього є постанова суду з дозволом на затримання.

Фото: принт-скрин

За даними МВС, Гриценко зник у Києві 24 січня 2014 року.

Також у базі МВС серед осіб, які переховуються від органів влади, зазначено лідера Автомайдану Дмитра Булатова. Його звинувачують за тією самою статтею, що й Гриценка, і він зник, за даними міліції, 24 січня. Як запобіжний захід до нього можуть застосувати утримання під вартою.

Фото: принт-скрин

Нагадаємо також, Булатов зник 22 січня, а знайшли його побитим у Київській області ввечері 30 січня. Сам активіст заявляє, що невідомі викрадачі жорстоко катували його, зокрема відрізали вухо. Також увечері 30 січня міліція виявила автомобіль Булатова в Дніпровському районі Києва.

За аналогічними звинуваченнями (ст .294, ч. 2 (Масові заворушення) КК) розшукують ще одного активіста Автомайдану Сергія Кобу, який нібито зник також 24 січня і переховується від влади. Запобіжний захід для нього - утримання під вартою.

Фото: принт-скрин із сайту МВС

У розшуку також перебуває лідер громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк. Звинувачення йому висувають аналогічні. Дата зникнення теж збігається. Запобіжний захід - утримання під вартою.

У розшук також оголошено члена київського комітету ВО "Свобода" Євгена Карася.

Фото: принт-скрин із сайту МВС

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram