ГоловнаПолітика

МВС: Євромайдан виник за планом "Батьківщини"

Міністерство посилається на інформацію, знайдену на вилучених серверах партії

МВС: Євромайдан виник за планом "Батьківщини"

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що масові акції, які почалися в Україні 21 листопада, не були стихійними, їх спланували завчасно.

Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ Олександр Гнатів, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За його словами, про це свідчить інформація на серверах, які вилучили правоохоронці в офісі партії "Батьківщина".

"Інформація, яка міститься, стосується діяльності партії "Батьківщина", і свідчить про те, що масові акції, які почалися 21 листопада минулого року, не були стихійними, а планувалися завчасно", - заявив Гнатів.

Він також зазначив, що сервери містили інформацію про планування та застосуванні сили під час масових акцій.

"Серед матеріалів, які має слідство, є дані, що під час планування цих акцій передбачався так званий силовий варіант їх розвитку, тобто такий варіант, за якого буде застосована сила до мітингувальників, це викличе широкий резонанс і підірве авторитет діючої влади і президента", - заявив він.

Заступник начальника Головного слідчого управління також зазначив, що вилучена інформація дає право вважати, що із самого початку акції на Євромайдані були не стихійними, а спланованими.

За його словами, ця інформація підпадає під статтю 109 Кримінального кодексу (захоплення влади або заклики до повалення конституційного ладу). МВС заявляє, що отримано тільки перші результати експертиз, і вивчення вилучених матеріалів триває. Гнатів зазначив, що наразі ще нікого не повідомлено про підозру в цьому правопорушенні.

Нагадаємо, 9 грудня 2013 року міліція взяла штурмом будівлю на вул. Туровській, 19-Б і вилучила комп'ютерну техніку, що належить "Батьківщині".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram