ГоловнаСуспільствоПодії

Булатова, Луценка та Вербицького знайшли біля тренувальної бази і санаторію МВС

Одному з трьох активістів вижити не вдалося

Громадських активістів Дмитра Булатова, Ігоря Луценка й Юрія Вербицького викрадачі викинули неподалік від санаторію МВС і тренувальної міліцейської бази.

Про це пише Станіслав Речинський в матеріалі на "ОРД".

"(Булатова) викинули неподалік від Вишеньок, у Бориспільському районі, недалеко від Гнідина, зовсім недалеко, в тому самому районі, де викинули Луценка та Вербицького, теж після тортур. Ось тільки Вербицький не дійшов до порятунку, замерз", - зазначає він і додає: "Вишеньки та Гнідин знаходяться зовсім недалеко від специфічного ментовського району на околиці Києва. На метро "Бориспільська" розташоване училище МВС, трохи далі - величезний санаторій МВС, в тому самому районі є і тренувальна міліцейська база. А також кілька занедбаних піонертаборів і санаторіїв.

Фото: http://ord-ua.com/Влад Содель

Автор висуває можливу версію дій викрадачів.

"Якщо Булатова вісім днів тримали в підвалі, то малоймовірно, щоб викрадачі теж там жили. Значно зручніше жити на території санаторію МВС, де зараз своєрідна база відпочинку "Беркута". А "гестапо" можна цілком облаштувати або в одному з покинутих санаторіїв, або на тренувальній базі", - зазначає він.

Нагадаємо, вчора Булатов знайшовся в с. Вишеньки Бориспільського району неподалік від Києва. Кілька днів його катували, зокрема, викрадачі відтяли йому вухо, різали обличчя та намагалися виколоти око.

Вербицького викрали з Олександрівської лікарні разом з активістом Ігорем Луценком вранці 21 січня. Луценко привіз до лікарні Вербицького з травмою ока. За словами Луценка, їх кудись відвезли, довго тримали в якомусь гаражі й били. Потім Луценка з пакетом на голові вивезли в ліс, поставили на коліна обличчям до дерева та зникли. Луценко зміг вибратися, а Вербицького знайшли мертвим у тому самому районі через кілька днів. За версією лікарів, він помер від переохолодження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram