ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відпустив під домашній арешт майданівців Дишканта, Судраба, Москальця, Маркуся, Скорика і журналіста Кудінова

Сьогодні суд розглядає апеляції чотирьох майданівців і журналіста Кудінова

Сьогодні, 31 січня, Апеляційний суд Києва має розглянути справи чотирьох підозрюваних в організації масових заворушень, яким районні суди раніше призначили запобіжний захід - утримання під вартою.

Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій, вже є рішення у справі Андрія Судраба. Він постраждав під час перших сутичок на Грушевського, затриманий там само, відтоді перебуває у спецвідділі ЛШД. Голосіївський суд призначив йому два місяці арешту. Сьогодні Апеляційний суд поміняв для нього запобіжний захід на домашній арешт.

Почалося засідання у справі Дмитра Москальця, якого затримали 20 січня біля вулиці Лаврської “тітушки” і привезли у РВВС. Святошинський суд призначив йому як запобіжний захід 2 місяці СІЗО.

ОНОВЛЕННЯ. Апеляційний суд змінив запобіжний захід для Москальця на домашній арешт. Дмитро повинен перебувати вдома щодня з 20-ї вечора до 7-ї ранку.

Об 11:30 - засідання у справі журналіста "Прихованої правди" Антона Кудінова. Антона затримали на Грушевського, коли він з білим прапором закликав до перемир'я. Солом'янський суд призначив йому як запобіжний захід 1 місяць СІЗО.

ОНОВЛЕННЯ. 12:52. Відбулося засідання у справі поета Юхима Дишканта, якого затримали разом з Москальцем. Судді пішли радитися. Прокурор виступає за цілодобовий домашній арешт. Перед цим Дарницький суд призначив йому як запобіжний захід 2 місяці СІЗО.

ОНОВЛЕННЯ. 13:00. Суд призначив Дишканту цілодобовий домашній арешт за місцем реєстрації (у Тернопільській області).

"Доволі дивне рішення - тримати Дишканта під цілодобовим домашнім арештом за місцем прописки, в Тернопільській області, а не за місцем проживання - в Києві. Як слідчі Дніпровського РВВС проводитимуть слідчі дії, якщо їх підозрюваний перебуватиме цілодобово в Тернопільській області?" - прокоментував рішення суду адвокат Андрій Іванець.

ОНОВЛЕННЯ. 13:00. Розпочалося засідання у справі журналіста "Прихованої правди" Антона Кудінова. Антона затримали на Грушевського, коли він з білим прапором закликав до перемир'я. Солом'янський суд призначив йому як запобіжний захід 1 місяць СІЗО.

ОНОВЛЕННЯ. 14:05. Суд змінив запобіжний захід для Кудінова - домашній арешт до 20 березня. З 20-ї вечора до 7-ї ранку. Адвокати кажуть, що Кудінов на Грушевського зривав маски з "провокаторів" і віддавав їх міліції.

ОНОВЛЕННЯ 14:19. Також почалося засідання у справі Олексія Маркуся, якого затримали разом із журналістомеві "Спільнобачення" Володимиром Карагяуром на заправці за купівлю бензину. Раніше Дніпровський суд призначив йому два місяці СІЗО.

ОНОВЛЕННЯ. 15:01. Маркусеві призначили домашній арешт з 20-ї вечора до 7-ї ранку - до 20 березня.

ОНОВЛЕННЯ. 15:15. Відбулося засідання, якого не планували - у справі пенсіонера Олександра Скорика, якого затримали біля медпункту на Грушевського під час наступу "Беркута". Раніше Святошинський суд призначив йому два місяці СІЗО. Апеляційний суд змінив запобіжний захід на домашній арешт з 20:00 до 8:00 за місцем прописки в Дніпродзержинську.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram