ГоловнаПолітика

Друг Путіна вивів байкерів патрулювати українські вулиці від "канібалів" з Києва

За словами Залдостанова, вони не дадуть "бешкетувати" бандерівцям і радикалам

Друг Путіна вивів байкерів патрулювати українські вулиці від "канібалів" з Києва
Фото: EPA/UPG

Лідер російського байкерського клубу "Нічні вовки" Олександр "Хірург" Залдостанов розповів, що його колеги "взялися охороняти українські міста від радикалів і провокаторів".

За його словами, цілодобові патрулі мотоциклістів є в Севастополі, Сімферополі, Харкові, Луганську та інших містах біля будівель адміністрації й інших важливих міських об'єктів, і байкерам активно допомагають мешканці міст, повідомляє сайт мотоклубу.

«Нічні вовки» не сидітимуть «під плінтусом» у важкий для країни момент. Вони будуть зі своїми людьми. Якщо люди на передовій, то і ми там будемо. Таке відбувається не тільки в Севастополі, а й у Харкові, Маріуполі, Сімферополі, Луганську та інших містах. Ми просто не дали бешкетувати «канібалам», які затіяли заворушення в Києві», - заявив Залдостанов.

За словами "Хірурга", люди не сплять, сидять на барикадах ночами, бо не знають, коли буде напад, провокація.

"Безумовно, люди розуміють, що можливий збройний напад і готуються відповідним чином... Можу сказати, що "Нічні вовки" не застосовуватимуть зброю", - запевнив він.

При цьому Залдостанов зізнався, що сам вирушить в Україну тільки на прохання клубу, щоб у його діях не шукали який-небудь політичний підтекст.

«Якщо попросить мене мій клуб, мої українські брати, звісно, поїду. І все робитиму разом з ними. Але поки мене про це особисто не попросили, я не робитиму таких спроб, щоб це не було сприйнято як втручання Росії у справи України. Хоча, ми бачимо, що самі європейці не соромляться втручатися", - зазначив він.

Зазначимо, Залдостанов є давнім другом президента Росії Володимира Путіна. Саме з ним Путін катався чотири години на мотоциклі, поки його чекав на зустріч президент Віктор Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram