ГоловнаПолітика

ПР перелічила свої поступки під час ухвалення закону про "амністію"

Майдану залишили барикади, зброю, гвардію, Український дім і Будинок профспілок

ПР перелічила свої поступки під час ухвалення закону про "амністію"
Фото: Макс Левин

Депутат від Партії регіонів Віталій Журавський запевняє, що, ухваливши законопроект про амністію авторства Юрія Мірошниченка (ПР), парламентська більшість пішла на значні поступки.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Ухваливши закон про амністію в редакції Юрія Мірошниченка, парламентська більшість пішла на значні поступки. Річ у тому, що вчора було зареєстровано проект закону про амністію, підготовлений мною і моїм колегою Дмитром Шпеновим. У ньому, зокрема, передбачено, що мітингувальники мають не лише звільнити захоплені приміщення органів державної влади та розблокувати вулиці, а й демонтувати намети, барикади, добровільно передати органам правопорядку зброю і вибухові пристрої, а також ліквідувати воєнізовані формування", - повідомив він.

"Заради компромісу з опозицією ми з Дмитром Шпеновим не заперечували, щоб останні три пункти були виключені з остаточного варіанта законопроекту", - додав Журавський.

"Зараз потрібно чітко усвідомлювати, що, відповідно до прийнятого закону, Майдан ніхто не зачепить. Ба більше, парламент погодився, щоб на період сильних морозів мітингувальники могли залишитися в приміщеннях Українського дому та Будинку профспілок", - сказав депутат.

Нагадаємо, опозиція за законопроект Мірошниченка не голосувала, наполягаючи проголосувати за звільнення учасників протестів без будь-яких умов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram