ГоловнаПолітика

Опозиція обговорить подальші дії на Майдані, - Тягнибок

Опозиція має намір скликати Народну Раду

Опозиція обговорить подальші дії на Майдані, - Тягнибок
Фото: EPA/UPG

У зв'язку з прийняттям закону про амністію авторства представника президента в парламенті Юрія Мірошниченка опозиція обговорить свої подальші дії на Народній Раді.

"Зараз зберемо

Народну Раду і обговоримо, що робити", - заявив лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок. Після завершення позачергової сесії парламенту, відповідаючи на запитання, чи розійдеться Майдан, Тягнибок відповів: "Звичайно ж, ні".

"Цей закон був прийнятий з грубими порушеннями українського законодавства, зокрема регламенту Ради", - вважає депутат.

Він наголошує, що закон Мірошниченка про амністію не є основним, тому його мали ставити не першим, а після проекту депутата Ради від фракції "Батьківщина" Леоніда Ємця.

По-друге, за його даними, закону не обговорювали в комітетах.

Окрім того, Тягнибок зазначає, що депутати не отримали роздрукованого тексту законопроекту, тому депутати не могли його добре вивчити.

Нагадаємо, народні депутати 232 голосами підтримали законопроект Мірошниченка. Він передбачає звільнення всіх адміністративних будівель на території України в обмін на звільнення затриманих активістів.

Амністія настає протягом 15 днів після ухвалення закону. Протягом цього терміну демонстранти повинні звільнити держустанови. У разі невиконання умов за 15 днів закон стає нечинним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram