ГоловнаПолітика

Рада ухвалила президентський варіант амністії Євромайдану - активістів відпустять тільки після звільнення всіх адмінбудівель

Опозиція не дала жодного голосу

Народні депутати підтримали законопроект №4021-3 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

За відповідне рішення проголосували 232 народні депутати з 226 необхідних, повідомляє РБК Україна.

За словами автора законопроекту - представника президента в парламенті Юрія Мірошниченка, законопроект готувався останні дві доби. У його підготовці брали участь експерти опозиційних фракцій, експерти Адміністрації президента, Кабінету міністрів, а також члени фракцій.

"Законопроект передбачає, з одного боку, звільнення всіх адміністративних будівель, приміщень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, з іншого боку - мова йде про амністію людей, які сьогодні або проходять у якихось справах під слідством, або вже до них застосували санкції", - повідомив Мірошниченко.

За словами Мірошниченка, амністія набуває чинності протягом 15 днів після ухвалення закону. У цей же термін демонстранти мають звільнити держустанови. У разі невиконання умов за 15 днів закон втрачає свою силу.

Мірошниченко повідомив, що на засіданні фракції ПР президент Віктор Янукович підтримав цей законопроект як компромісний.

Опозиційні фракції наполягали на звільненні демонстрантів без жодних умов. І за цей законопроект опозиція не дала жодного голосу.

Зазначимо, спікер Верховної Ради Володимир Рибак закрив позачергову сесію Верховної Ради VII скликання. Наступне засідання Ради відбудеться 4 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram