ГоловнаПолітика

Турчинов: узгодженого законопроекту про "амністію" наразі немає

Переговорний процес буде продовжено

Турчинов: узгодженого законопроекту про "амністію" наразі немає
Фото: Макс Левин

Опозиція наполягає на ухваленні закону про беззастережне звільнення учасників акцій протесту від відповідальності.

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов, повідомляє РБК-Україна.

Депутати від фракції повернулися до сесійної зали. Вони ознайомилися з текстом законопроекту, який запропонували як компроміс, і відмовилися голосувати за нього.

"Як відомо, депутати "Батьківщини" внесли проект закону про амністію, яка не передбачає жодних умов (для звільнення активістів). Але під час переговорів усіх наших вимог не прийняли. Наразі немає жодного узгодженого проекту документа. На нашу пропозицію вони не погодилися", - сказав Турчинов.

Турчинов додав, що ПР наполягає на ухваленні закону, який передбачає спочатку звільнення адміністративних будівель і лише потім декриміналізацію учасників протестів.

"Ми обурені тим, що більшість шантажує нас і не виконує жодного зобов'язання. Рибак не підписав закону, яким учора були скасовані в парламенті закони від 16 січня, і не скерував його на підпис президентові. При цьому більшість, по суті, нам висуває ультиматуми", - зазначив Турчинов.

За словами заступника голови фракції, переговорний процес буде продовжено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram