ГоловнаПолітика

Російські сенатори закликали Захід припинити втручатися у справи України

Радфед ухвалила заяву про ситуацію в Україні

Російські сенатори закликали Захід припинити втручатися у справи України
Фото: Макс Левин

Рада Федерації охарактеризувала ситуацію в Україні як масові заворушення. Таке формулювання міститься в заяві щодо України, ухваленій верхньою палатою російського парламенту 29 січня.

Сенатори відзначили свою стурбованість ситуацією в Україні. На їх думку, те, що відбувається в країні, не має нічого спільного з мирними акціями протесту і є «добре організованою кампанією, яка спрямована на дискредитацію і повалення легітимної влади», повідомляє РІА Новини.

«Погроми та підпали в Києві та інших українських містах, штурм адміністративної будівлі, агресивні дії проти сил правопорядку, що призвели до людських жертв і значної кількості постраждалих, відбуваються зі схвалення тих, хто вивів людей на вулиці», - наголошується в заяві.

Сенатори також звинуватили західних політиків у втручанні у внутрішні справи України та навмисній дестабілізації ситуації в країні. У зв'язку з цим верхня палата російського парламенту закликає утриматися від провокаційних заяв, що стосуються політичної кризи в Україні.

Нагадаємо, раніше відповідальність за ситуацію в Україні на західних політиків вже поклала Держдума РФ. Нижня палата парламенту, зокрема, звинуватила їх у нав'язуванні українському народу курсу на інтеграцію з Євросоюзом і підтримки опозиції, дії якої депутати назвали спробою насильницького повалення влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram