ГоловнаПолітика

У КПУ пропозицію провести референдум називають напівзаходом

Якби опозиція прислухалася до комуністів раніше, сутичок не було б, вважає Голуб

У КПУ пропозицію провести референдум називають напівзаходом
Фото: bagnet.org

Ідея опозиції провести референдум щодо обмеження повноважень президента - це лише напівзахід, за допомогою якого вона сподівається отримати владу. Україні потрібна повне перезавантаження політичної системи.

Таку думку висловив народний депутат України фракції КПУ Олександр Голуб, передає Голос.ua.

«Сьогодні ця наша слабовільна та «безрука» опозиція вже готова говорити про референдум, як про один з інструментів виходу з політичної кризи. Хоча якби вони прислухалися до нашої ідеї провести референдум півроку тому, то не було б зіткнень та кровопролиття в регіонах і столиці. Не було б конфлікту, не було б жертв», - переконаний парламентар.

Однак, в будь-якому випадку пропозиція опозиції винести на референдум тільки питання обмеження повноважень глави держави, на думку комуніста, є лише півзаходом.

«Опозиція не про благо народу печеться, а намагається владу взяти у свої руки. Фактично хоче змінити «поганих» хлопців на «хороших» у той час, коли потрібно змінювати не обличчя, а всю систему. Без цього ситуація в країні не оздоровиться», - заявив Олександр Голуб.

Результат, якого чекають мільйони українців, продовжив він, можна одержати тільки за допомогою системних змін.

«Але для цього потрібно, щоб на референдум було винесене не тільки питання обмеження повноважень президента, але і пропорційної виборчої системи, питання виборності губернаторів і суддів та ще низка важливих питань, які доцільно вирішити за допомогою референдуму. Щоб раз і назавжди поставити крапку і припинити політичні спекуляції», - зазначив Олександр Голуб.

Разом з тим, як зауважив народний депутат, опозиція сьогодні не бажає прислухатися до комуністів. Напівзаходи не тільки не дозволять існуючу кризу, але запрограмують проблеми на майбутнє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram