ГоловнаПолітика

У Держдумі відставку Азарова назвали "мужнім вчинком"

Слуцький закликав поставитися до цього вчинку з повагою

У Держдумі відставку Азарова назвали "мужнім вчинком"
Фото: Макс Левин

Голова комітету Державної Думи Росії у справах СНД Леонід Слуцький прокоментував відставку глави українського уряду Миколи Азарова.

Він заявив, що це мужній вчинок, до якого потрібно ставитися з повагою, передає РІА Новини.

"Відставка Миколи Азарова з посади прем'єра України - це по-громадянськи мужній крок", - заявив Слуцький.

Він нагадав, що Азаров протягом багатьох років своєї успішною роботою на посаді голови Кабінету міністрів України сприяв зростанню національної економіки та покращенню добробуту українського народу.

"Азаров вирішив піти у відставку заради мирного врегулювання ситуації в Україні, для того, щоб заспокоїти заворушення, погроми, ту страшну пожежу на Майдані ", - підкреслив Слуцький.

Він закликав поставитися до цього вчинку з повагою.

На думку Слуцького, тепер епіцентр українського політичного конфлікту перемістився до Верховної Ради країни, де на парламентському рівні вирішуватиметься її подальша доля.

Також глава думського комітету зазначив, що російські парламентарі надаватимуть підтримку українським колегам, в тому числі - за спільними з Росією великими інфраструктурними проектами. «Важливо, щоб ті провокації, розпочаті через різні НУО в країні, були погашені й більше ніколи не поновлювалися, як би цього не хотіли наші «стратегічні друзі», - резюмував він.

Нагадаємо, Азаров очолив кабінет міністрів України 11 березня 2010 року. 28 січня 2014 він прийняв рішення піти у відставку, щоб врегулювати політичний конфлікт в країні, який почався ще в листопаді 2013 року, але в останній місяць серйозно загострився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram