ГоловнаПолітика

Азаров подав у відставку

Прем'єр пояснив, що прагне суспільно-політичного компромісу

Азаров подав у відставку
Фото: www.kmu.gov.ua

Микола Азаров подав у відставку з посади прем'єр-міністра України.

На сайті Кабміну доступна заява Азарова.

"Конфліктна ситуація, яка склалася в державі, загрожує економічному і соціальному розвитку України, несе в собі загрозу всьому українському суспільству і кожному громадянину. Уряд під час протистояння робив усе для мирного вирішення конфлікту. Ми робили і робимо все, щоб не допустити кровопролиття, ескалації насильства, порушення прав громадян. Уряд забезпечував функціонування економіки та системи соціального захисту в екстремальних умовах. Однак гострота і небезпека конфлікту для наших громадян, для долі України вимагають додаткових відповідальних кроків", - сказано в ній.

"Щоб створити додаткові можливості для суспільно-політичного компромісу, заради мирного врегулювання конфлікту, я ухвалив особисте рішення просити президента України прийняти мою відставку з посади прем'єр-міністра України", - зазначив Азаров.

Він вважає, що протягом "усіх цих складних років" робив усе, щоб Україна могла нормально розвиватися як демократична європейська держава.

"Я приймав рішення і брав на себе відповідальність в інтересах народу України. І тому можу чесно дивитися в очі кожному громадянину нашої держави, кожному співвітчизнику. Я вдячний за довіру президентові України. Я вдячний усім народним депутатам, які всі ці роки підтримували надскладну роботу уряду з модернізації та реформування країни. Я вдячний всім громадянам України, які підтримували уряд і мене особисто, вірили і вірять у правильність політичного курсу, який ми проводили. Сьогодні найважливіше - зберегти єдність і цілісність України. Це набагато важливіше, ніж будь-чиї особисті плани або амбіції. Саме тому я прийняв це рішення", - зазначив Азаров.

Нагадаємо, відставка уряду Микола Азарова - одна з основних вимог опозиції на переговорах з владою щодо врегулювання політичної кризи в Україні.

Згідно з Конституцією, прем'єр-міністр має право подати президентові України заяву про свою відставку. Відставка прем'єра передбачає демісію всього складу Кабінету Міністрів України.

Кабінет Міністрів, відставку якого прийняв президент, за його дорученням виконує свої повноваження до початку роботи новосформованого уряду, але не більш ніж шістдесят днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram