ГоловнаПолітика

Надзвичайний стан в Україні може призвести до санкцій з боку ЄС

ЄС продовжує контактувати з усіма сторонами конфлікту

Надзвичайний стан в Україні може призвести до санкцій з боку ЄС
Фото: nbnews.com.ua

У разі оголошення в Україні надзвичайного стану Європейський Союз може відразу ж застосувати санкції.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на власні джерела в дипломатичних колах у Брюсселі.

За словами співрозмовника DW, у разі застосування санкцій, певним відповідальним особам і бізнесменам буде не тільки заборонено в'їзд до ЄС, а й заморожено їхні банківські рахунки.

"Янукович, напевно, досі не вірить, що Євросоюз готовий ввести санкції щодо нього, до можновладців і олігархів. Але тут він дуже помиляється", - підкреслив співрозмовник.

Зараз, продовжив співрозмовник, Євросоюз не хоче говорити про це відкрито, оскільки прагне мати можливість і надалі вести переговори з президентом України та шукати компроміс.

"Якщо Євросоюз запровадить санкції, тоді всі двері будуть закриті, розумієте, це буде останній крок", - сказав співрозмовник.

Євросоюз запропонував змінити формат саміту Росія-ЄС у зв'язку з підсумками Вільнюського саміту Східного партнерства та ситуацією навколо України, заявив журналістам високопоставлений чиновник ЄС на умовах анонімності в Брюсселі.

Тим часом ЄС продовжує контактувати з усіма сторонами конфлікту в Україні з метою досягнення політичного виходу з кризової ситуації.

Як повідомляли раніше, сьогодні в Київ має прибути єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram