ГоловнаПолітика

Раді не вистачить голосів для запровадження НС, - Литвин

Є голоси для скасування скандальних законів

Раді не вистачить голосів для запровадження НС, - Литвин
Фото: rada.gov.ua

У Верховній Раді України немає 226 голосів для запровадження надзвичайного стану в країні.

Про це заявив сьогодні позафракційний народний депутат Володимир Литвин на засіданні групи позафракційних депутатів, передає РБК-Україна.

"Я абсолютно не бачу у ВР 226 голосів, щоб проголосувати, підтримати це рішення", - сказав Литвин.

Водночас Литвин зазначив, що у разі запровадження парламентською більшістю надзвичайного стану таке рішення спровокує захоплення протестувальниками проти влади адміністративних будівель на Печерських пагорбах.

Разом з тим він висловив переконання в тому, що в парламенті знайдеться 226 голосів для скасування законів: "Якщо в Раду прийдуть представники опозиції, якщо прийдуть представники комуністів і Партії регіонів, і буде діалог, і дискусія... Я переконаний, що голоси знайдуться".

Литвин також додав, що на засідання Ради стоїть внести до порядку денного питання виборів у Києві, а також відставку уряду. За його словами, протягом чергової сесії питання відставки уряду можна ставити один раз, але немає заборони ставити таке питання на позачерговій сесій. Тому рекомендує зібрати 155 підписів і відправити уряд у відставку.

Як відомо, голова Ради Володимир Рибак виключає, що на позачерговій сесії 28 січня можуть бути розглянуті питання про відставку Кабінету Міністрів і запровадження надзвичайного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram