ГоловнаПолітика

У Запоріжжі затримано керівника обласної організації ВО "Свобода"

Подлобнікову світить до шести років

У Запоріжжі затримано керівника обласної організації ВО "Свобода"
Фото: http://transkarpatia.net

Співробітники міліції затримали голову запорізької обласної організації партії "Свобода" Віталія Подлобнікова.

Інформацію про затримання Подлобнікова, який є одним зі співорганізаторів запорізького Майдану, УНІАН офіційно підтвердили у ВЗГ ГУ МВС України в Запорізькій області.

"Віталій Подлобніков дійсно затриманий в рамках досудового слідства за відкритим 26 січня слідчим управління ГУ МВС України в Запорізькій області провадженням. Відомості в ЄРДР внесені за ч.1 ст. 15, ч.1 ст.341 КК України - (замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд)", - повідомили в міліції.

Санкція цієї статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Нагадаємо, ввечері 26 січня в Запоріжжі силовики розігнали акцію протесту під будівлею обласної державної адміністрації.

Також нагадаємо, міліція заарештувала в Кіровограді керівника місцевої обласної організації ВО "Свобода" Олександра Ромащенка й голову міської організації УДАРу Сергія Горбковського. Також повідомляли про те, що голову полтавської "Свободи" затримали за підозрою у замовному вбивстві

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram