ГоловнаПолітика

У Євросоюзі виходом із кризи в Україні вважають проведення дострокових виборів

У ЄС обережно сприйняли пропозиції Януковича опозиції

У Євросоюзі виходом із кризи в Україні вважають проведення дострокових виборів
Фото: www.versia.am

Голова комітету закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок заявив, що єдиним виходом із кризи в Україні буде проведення позачергових виборів.

"Ми вже не маємо довіри до Януковича і не матимемо, поки він не покаже реальних дій. Олігархам буде неприємно, якщо їм заборонять в'їзд до Європи і арештують рахунки. Єдиний реальний вихід із ситуації, що склалася - це тільки проведення виборів", - заявив Брок в ефірі німецького телеканалу Wohenspiegel.

Він також повідомив, що делегація Євросоюзу прибуде в Україну 27 січня. "Завтра ми з делегацією ЄС прилітаємо в Україну. Ми думаємо, що пропозицію Януковича, зроблену опозиції, потрібно сприймати обережно і приймаємо її,тільки якщо Янукович, зі свого боку, виконає пропозиції опозиції", - сказав Брок.

Брок також вказав на те, що посади для опозиції в Кабміні за наявності більшості міністрів від владної партії не мають сенсу. Євродепутат також вважає за необхідне скасувати ухвалені Верховною Радою 16 січня скандальні закони для розв'язання кризи в країні.

Нагадаємо, на переговорах про врегулювання кризи президент Віктор Янукович запропонував Арсенієві Яценюку посаду прем'єр-міністра. Наразі точної відповіді від Яценюка не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram