ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про готовність опозиції сформувати новий уряд

Він також заперечує свою участь у новому складі Кабміну

Порошенко заявив про готовність опозиції сформувати новий уряд
Фото: Макс Левин

Позафракційний нардеп Петро Порошенко заявив про готовність опозиції на певних умовах прийняти пропозицію президента Віктора Януковича і сформувати уряд.

Також Порошенко заявив, що про його участь у цьому уряді не йдеться, повідомляє ZN.UA.

"Насправді я думаю, що це влада, коли готувала такі сюрпризи на переговори з опозицією, думала, що вона готувала нам пастку. Моя позиція і позиція інших лідерів опозиції така: ми готові брати на себе відповідальність за країну. Ми готові спільно - всі опозиційні сили - сформувати уряд, який продемонструє можливість розвороту і підписання Угоди про асоціацію, яка продемонструє проведення необхідних реформ і модернізації", - сказав він.

Порошенко також висловив упевненість, що цей уряд зможе звільнити заручників, звільнити політичних ув'язнених і за дуже короткий термін продемонструвати, що Україна повертається на шлях демократії, повертається до Європи.

Порошенко наголосив, що "це не боротьба за посади, це не боротьба, щоб прорватися на якусь позицію". "Насправді всі, хто сьогодні перебуває на Майдані, вони прагнуть лише одного - захистити Україну, захистити демократію, захистити майбутнє, дати українцям і Україні надію. Я думаю, що ми за це будемо боротися до останнього".

"Я хотів би, щоб ми чітко розуміли. Ми говоримо про те, що сьогодні мільйони людей, які вийшли на мирні акції протесту, вони сьогодні відчують перемогу, якщо їм дадуть можливість сформувати відповідальний, професійний, ефективний уряд, який доведе, що люди не марно віддавали своє здоров'я, свої 67 довгих днів очікування, а шість українських героїв віддали своє життя. І невідомо, чи зупинилося на цьому. Ви знаєте, що викрадено ще кількох активістів, доля яких нам невідома, і ми за них дуже переживаємо", - розповів Порошенко.

Нагадаємо, що на переговорах з лідерами опозиції в суботу, 25 січня, президент Віктор Янукович заявив про готовність відправити уряд у відставку і запропонував посаду прем'єра Арсенію Яценюку. Лідери опозиції увечері в суботу зробили кілька суперечливих заяв. Яценюк заявив, що опозиція готова очолити уряд, але висунув додаткові умови.

Майдан поставився до пропозицій президента в цілому негативно і далі вимагає відставки президента та повного перезавантаження влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram