ГоловнаПолітика

Янукович зауважив озброєних іноземців у лавах протестувальників

Президент пропонує розділити Майдан

Янукович зауважив озброєних іноземців у лавах протестувальників
Фото: EPA/UPG

В акціях протесту на Майдані беруть участь громадяни іноземних держав, які перебувають у міжнародному розшуку.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час зустрічі з представниками духовенства, які входять до Всеукраїнської ради церков.

"Почалися радикальні події, і до цього залучилися не тільки українці, а дуже багато людей, які приїхали з інших країн, які брали участь у різних регіональних конфліктах, які є в міжнародному розшуку. Вони всі ховаються в цих захоплених будинках", - сказав Янукович.

Він також наголосив, що йому відомо про те, що в цих захоплених будівлях є зброя.

"Як нам скажіть, будь ласка, до цього ставитися? Це грубе порушення законів України. Це несе небезпеку не тільки для жителів Києва, а й усієї України", - сказав президент.

При цьому він наголосив, що владі вдалося багатьох зупинити ще на кордоні. "Їхало багато радикалів, їхали кримінальні авторитети, серед тих, хто затриманий, і такі люди є сьогодні, - ми не оприлюднили поки ще цієї інформації. Тому потрібно відділити мирний майдан від майдану радикального, який несе сьогодні небезпеку всій Україні і всім громадянам", - сказав президент.

Нагадаємо, на вул. Грушевського в Києві з 19 січня тривають сутички між активістами Майдану і бійцями спецпідрозділу МВС "Беркут". Імпульсом для конфлікту стало ухвалення Радою 16 січня законів, що посилюють відповідальність громадян за порушення під участі в мітингах.

Сотні людей поранено, є загиблі. Офіційно підтверджено загибель двох протестувальників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram