ГоловнаПолітика

Міліція відкрила кримінальні провадження за спроби захоплення Рівненської та Чернівецької ОДА

У Чернівцях одному з правоохоронців заподіяли тілесні ушкодження

Міліція відкрила кримінальні провадження за спроби захоплення Рівненської та Чернівецької ОДА
Фото: tsn.ua

Міліція відкрила кримінальні виробництва за спроби захоплення будівель Рівенської та Чернівецької обласних адміністрацій.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Зокрема, за фактом спроби захоплення в п'ятницю будівлі Рівненської обласної державної адміністрації зареєстровано кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією "правопорушення" за статтею "захоплення державних або громадських будівель чи споруд".

Окрім того, за фактом спроби захопити будівлю Чернівецької обласної державної адміністрації зареєстровано кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених статтями "організація масових заворушень" і "захоплення державних або громадських будівель чи споруд".

За даними правоохоронців, в п'ятницю вранці почався мітинг перед Чернівецькою облдержадміністрацією, який переріс у спробу захоплення будівлі. Міліція повідомляє, що радикально налаштовані молоді люди використовували травматичну та пневматичну зброю, кастети, сльозогінний газ, піротехнічні засоби, димові шашки та молотки, забирали щити і зривали головні убори з працівників міліції. Правоохоронці стримували натиск натовпу тільки щитами. "Лише в окремих випадках, у відповідь на протиправні дії, міліціонери застосовують сльозогінний газ у балонах", - йдеться в повідомленні.

Одному з правоохоронців заподіяно тілесні ушкодження металевою трубою, зараз він у лікарні. Серед мітингувальників постраждалих немає, інформує міліція.

Нагадаємо, 23 січня в Україні почалися спроби захоплення адміністративних будівель в обласних центрах - головно на заході, але також і в центральній частині країни. Прихильникам опозиції вдалося захопити адміністрації Львівської, Тернопільської та Рівенської областей. У Львові та Рівному поруч із захопленими будинками почали зводити барикади (якби міліція спробувала відвоювати їх). Спроби штурму були також у Черкасах, Житомирі й Івано-Франківську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram