ГоловнаПолітика

Активісти захопили Чернівецьку ОДА

Обласний депутат проголосив себе комендантом адміністрації

У Чернівцях мітингувальники після чотирьох годин штурму захопили будівлю облдержадміністрації. Нардеп Максим Бурбак заявив людям, що буде комендантом ОДА.

Про це інформує видання "Молодий буковинець".

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв заявив, що сьогодні зупиняє роботу ОДА і попросив мітингувальників дозволити вільно вийти працівникам адміністрації. Міліція вивела всіх працівників ОДА, а також вийшла сама. Мітингувальники сприйняли цей жест міліції вигуками "ура!" і "молодці!". Коли працівники ОДА виходили з приміщення, мітингувальники скандували їм "ганьба!".

Також Папієв заявив, що заради безпеки людей готовий віддати приміщення ОДА мітингувальникам.

З бокового виходу ОДА Папієв вийшов приблизно о 13.55 в оточенні десятків міліціонерів. Вони попрямували вниз вулицею Котляревського до Театральної площі. Люди скандували йому "ганьба!".

Бурбак пообіцяв, що за гроші народних депутатів в адміністрації відремонтують вікна і двері, які пошкодили під час штурму. Тут планують створити загони самооборони, які охоронятимуть приміщення та майно адміністрації.

Активісти всередину приміщення не заходять, перед входом у Чернівецьку ОДА триває мирний мітинг.

Зазначимо, мітинг біля Чернівецької ОДА розпочався сьогодні о 10:00. Правоохоронці почали розпорошувати сльозогінний газ і заблокувалися в будівлі, але люди продовжили штурм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram