ГоловнаПолітика

Захарченко: Ми завжди виступали за мирне врегулювання ситуації

Міністр звернувся до всіх працівників правоохоронних органів

Захарченко: Ми завжди виступали за мирне врегулювання ситуації
Фото: vk.com/eansu

Після того, як завершилися переговори між лідерами опозиції і Віктором Януковичем, на сайті МВС з'явилося звернення міністра Віталія Захарченка до працівників органів внутрішніх справ.

У своєму зверненні міністр запевняє: якщо протестувальники підуть із вулиці Грушевського в Києві, міліція не застосовуватиме силу для звільнення Майдану Незалежності.

"Я закликаю вас, шановні колеги, не реагувати на дрібні провокації та проявити витримку, - йдеться в повідомленні. - Ми завжди виступали за мирне врегулювання ситуації. Народ України здатен вирішувати складні конфлікти і не раз це демонстрував. Я сподіваюся, що розсудливість обох сторін візьме верх над емоціями і нарешті припинить нікому непотрібне протистояння".

Генпрокуратура й собі звернулася до громадян України. Текст звернення викладено на офіційному сайті відомства.

У цьому повідомленні представники ГПУ нагадують, що наразі МВС затримало 71 людину за підозрою в участі в масових акціях. У зверненні відомство закликає громадян припинити протистояння на Грушевського, тим самим зменшивши кількість правопорушень.

Якщо люди повністю очистять вулицю Грушевського, обіцяють у ГПУ, органи прокуратури будуть клопотати про обрання м'якішого запобіжного заходу для тих, кого вже затримано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram