ГоловнаПолітика

Майдан доручив опозиції вийти з переговорів з Януковичем

Територію протесту розширять, побудувавши нові барикади

Майдан доручив опозиції вийти з переговорів з Януковичем
Фото: Максим Білоусенко

Лідери опозиції Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок і Віталій Кличко відзвітували про результати перемовин з президентом Віктором Януковичем перед народом на Майдані.

Віталій Кличко заявив, що під час переговорів Янукович погрожував опозиції. Нагадаємо, на Грушевського Кличко заявив, що влада запропонувала відпустити всіх затриманих активістів в обмін на те, що протестувальники звільнять вулицю Грушевського.

Опозиціонери винесли цю пропозицію на голосування на Майдані. Протестувальники на площі відмовилися прийняти план, запропонований Януковичем, і уповноважили опозицію відмовитися від подальших переговорів і з владою.

Було вирішено, що Майдан розширить свою територію до вулиці Грушевського, звівши нові барикади. Опозиціонери при цьому акцентували на мирному характері будівництва барикад - без використання зброї та із жорсткою дисципліною. Відповідальним за розширення території протесту призначили коменданта Майдану Андрія Парубія.

Нагадаємо, сьогодні відбулися 4-годинні переговори між лідерами опозиції та президентом Януковичем. Міністр юстиції Олена Лукаш після переговорів заявила, що вони ще продовжаться, оскільки опозиціонери відмовилися визнати те, що відбувається на Грушевського, екстремізмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram