ГоловнаПолітика

Власенко заявляє про хворобу судді у справі ЄЕСУ

Він підозрює владу в ухиленні від доправлення Тимошенко в суд

Власенко заявляє про хворобу судді у справі ЄЕСУ
Фото: Макс Левин

Захисник екс-прем'єрки Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що Державна пенітенціарна служба повідомила про раптову хворобу напередодні судового засідання у справі ЄЕСУ судді Костянтина Садовського.

"Тільки-но мій колега Олександр Плахотнюк, який зараз перебуває в Харкові, отримав телефонний дзвінок від керівника Качанівської колонії Ігоря Колпащикова, який повідомив, що нібито колонія отримала повідомлення від Київського суду міста Харкова про те, що суддя Костянтин Садовський, який слухає справу ЄЕСУ в Харкові, несподівано захворів", - написав Власенко у Facebook

Власенко наголосив, що сьогодні суддя ще був здоровим і перебував на робочому місці.

"Ця "загадкова хвороба" судді (якщо вона є) прямо пов'язана з оприлюдненою нами сьогодні інформацією про категоричну вимогу Юлії Володимирівни доставити її до суду. Як же вони бояться, що вона поспілкується з журналістами, хоча б і в залі суду!" - написав Власенко.

У повідомленні на офіційному сайті Тимошенко сказано, що екс-прем'єр просить Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерію Лутковську прибути особисто або направити свого представника 24 січня о 5:00 в палату Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" (Харків), в якій вона перебуває, щоб забезпечити її участь у судовому засіданні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram