ГоловнаПолітика

МВС відкидає причетність до вбивства демонстрантів

Слідство розглядає версію "вбивства з метою спровокувати ескалацію конфлікту"

МВС відкидає причетність до вбивства демонстрантів
Сергей Нигоян
Фото: pravda.com.ua

МВС отримало результати експертиз тіл демонстрантів, застрелених на вулиці Грушевського в Києві.

Як повідомляє прес-служба міністерства, в МВС підтверджують два факти смертей на вул. Грушевського.

"У першому випадку загиблим є 20-річний житель Дніпропетровщини Сергій Нігоян,  другому – 25-річний громадянин Республіки Білорусь Михайло Жизневський. Експерти встановили, що обидва молоді чоловіки загинули внаслідок вогнепальних поранень. У Сергія Нігояна виявлені тілесні ушкодження від 2 проникаючих сліпих дробових поранень грудної клітини з пошкодженням легень та серця, а також непроникаюче поранення у скроневій ділянці голови. Смерть Михайла Жизневського настала від наскрізного вогнепального поранення грудної клітини з пошкодженням аорти в області серця. У першому випадку поранення спричинені картеччю на основі сплаву свинцю, у другому - мисливською кулею", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що набої, якими завдано тілесних ушкоджень обом загиблим, на озброєнні підрозділів відомства не знаходяться та міліцією не використовуються. Крім того, МВС запевняє, что працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ, які несуть службу з охорони громадського порядку, перебувають там без табельної вогнепальної зброї.

"Таким чином, з урахуванням отриманих даних слідчими в числі інших розглядається версія скоєння вбивств з метою спровокувати ескалацію конфлікту та виправдати застосування зброї мітингувальниками. Підтвердженнями права на існування цієї версії слугують численні відеоматеріали з відкритих джерел, де зафіксовані люди з вогнепальною зброєю", - сказано в повідомленні.

Слідчі також надіслали запити до редакцій телеканалів із проханням надати відеозаписи подій, відзняті на вул. Грушевського в той час, коли ймовірно настала смерть потерпілих.

Нагадаємо, 20 січня, за два дні до вбивств, камера журналістів "спіймала" на даху одного з будинків по вулиці Грушевського чоловіка, за зовнішнім виглядом схожого на снайпера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram