ГоловнаПолітика

Держдума поклала відповідальність за ситуацію в Україні на Захід і екстремістську опозицію

Держдума закликає українську опозицію до конструктивного діалогу з владою

Держдума поклала відповідальність за ситуацію в Україні на Захід і екстремістську опозицію
Фото: obozrevatel.com

Депутати Держдуми РФ проголосували за заяву щодо України. Документ, що закликає західних політиків не втручатися у внутрішні суверенні справи держави, підтримали 388 депутатів.

"Відповідальність за загострення ситуації в Україні, крім представників екстремістської частини опозиції, несуть і західні політики, які брутально втручаються у внутрішні справи суверенної України, виступаючи на мітингах, організованих опозицією", - йдеться у заяві, повідомляє РИА Новости

Держдума в ухваленому документі попереджає про неприйнятність нав'язування Україні "геополітичного вибору на користь асоціацію з Європейським Союзом" і звертає увагу на те, що "співпраця народів Росії та України завжди була і залишається основою для подолання будь-яких викликів і загроз". Депутати підтримують стабілізаційний кредит, виданий Україні, і зниження цін на газ "без жодних політичних умов, з метою підтримання братнього українського народу".

Окрім того, Держдума у своїй заяві закликає українську опозицію, яка "чинила протиправні дії", відмовитися від насильства, розпочати конструктивний діалог з владою. Загалом, наголошено в документі, в Україні "є спроби повалення легітимних інститутів влади силовим шляхом". "Шкода, що все це провокується і використовується представниками опозиції, які цинічно називають себе прихильниками демократії", - йдеться в заяві.

У Держдумі попереджають, що подальше загострення ситуації в Україні загрожує можливим розколом країни.

"Якщо ця ситуація так само безконтрольно розвиватиметься, на жаль, це може призвести до розколу країни", - заявив голова думського комітету у справах СНД Леонід Слуцький, презентуючи проект заяви "Про загострення ситуації в Україні", обговорювати який у середу взялися парламентарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram