ГоловнаПолітика

Тягнибок оголосив загальнонаціональну мобілізацію

"Опозиція використовувала всі можливості для мирного врегулювання ситуації"

Тягнибок оголосив загальнонаціональну мобілізацію
Фото: EPA/UPG

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив про загальнонаціональну мобілізацію, бо опозиція вичерпала можливості для мирного врегулювання політичної кризи.

"Те, що сьогодні відбулося, означає: ми використовували всі можливості, щоб мирно врегулювати політичну кризу. Але влада свідомо йшла на конфлікт. Тому зараз ми оголошуємо 100-відсоткову мобілізацію. Якщо ми зараз не дамо відсіч бандитській владі - буде велика біда. Зараз не пізно, ніщо не пізно, коли народ повстає проти злочинної влади. Тому всі - на Майдан!" - закликав Тягнибок із трибуни Майдану Незалежності, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Політик поклав усю відповідальність за смерть активістів на президента Віктора Януковича.

"Те, що сьогодні відбулося, означає: ми використовували всі можливості, щоб мирно врегулювати політичну кризу. Але ця кров і ці смерті лежать виключно на совісті та відповідальності Януковича. Якби після 30 листопада президент відправив у відставку Захарченка й інших силовиків, які порушували закон і права людини, якби цих злочинців притягнули до відповідальності - цього не було б. Якби 16-го не було блюзнірства і насильства над Конституцією, коли нахабно в українського народу забрали будь-яке право на протест - цієї крові не було б. Якби влада говорила з громадянами людською мовою, прислухалася до народу - цієї трагедії не було б. Але влада свідомо йде на конфлікт", - упевнений Тягнибок.

Лідер "Свободи" оголосив найближчий план дій.

"Отже, план такий: всі - на Київ! Попередньо ми оголошували на 18-ту годину 22 січня загальнонаціональне віче з нагоди возз'єднання. Трагедія, яка сталася сьогодні, має об'єднати всіх нас".

Тягнибок повідомив, що о 16:00 відбудуться збори Народної Ради: "Цю владу ми оголосимо нелегітимною, сформуємо Народну Раду і Народний Уряд. Окрім того, продовжуємо формувати загони самооборони. Ми закликаємо всіх чоловіків, здатних до фізичного спротиву, погоджуватися брати участь у загонах самооборони".

Політик також зазначив, що на 18:00 заплановано мітинг, на якому буде оголошено про подальші дії.

Нагадаємо, зараз на вулиці Грушевського в Києві силовики почали відтісняти активістів, вони активно розбирають барикади, чутно постріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram